Vem är jag?

Om mig

Jag är 40 år gammal och är specialistläkare inom infektionsmedicin.

Sedan 2016 har jag varit på mitt livs största resa. Den inre resan började under en långvarig sjukskrivning på grund av stress och depression. Under resans gång har jag skrivit en del i en dagbok. För att bättre kunna sammanfatta vad som hände och hur det kunde gå så illa, har jag satt ihop olika föreläsningar. Bl.a. ”Dagen då läkaren blev sjuk” samt "Män och stress", som jag haft stor succé med i Skåne och i Danmark. Jag har nu föreläst för många olika publiker, bl.a. för chefer inom vården, för allmänheten, samt för både patienter och anställda inom psykiatrin och fått mycket positiv feedback.

Föreläsningen, ”Dagen då läkaren blev sjuk”, handlar om hur det kunde gå så illa, hur min familj och jag tog oss igenom denna livskris, samt hur jag tog mig tillbaka till livet.

Föreläsningen, "Män och stress" handlar bl.a. om at män också kan drabbas av stress och vad som händer hos män som är stressade. Varför är vi män inte så bra på att prata om vår problem? Vad är stress? Hur behandlar man det? Och varför är det viktigt med manligt gemenskap?

 

Om min familj

Jag är gift, har 2 barn och bor i Åhus i Nordöstra Skåne.